Met dit eenvoudige recept maak je in een handomdraai een super lekkere olijfoliecake met mandarijn & rozemarijn. De perfecte taart om je gasten mee te verrassen.
Ingrediënten
- 160g suiker
- 160ml olijfolie extra vergine
- 4 eieren
- 2 el rozemarijn, fijngehakt
- Ras en sap van 12 mandarijnen
- 160g patentbloem
- 1el bakpoeder
- Snuf zout
- 250g poedersuiker
- Sap van 1 mandarijn
- Gedroogde citrus, takjes verse rozemarijn
- Bakpapier
- Springvorm Ø22 / Ø23 cm
- Mixer, oven
Verwarm de oven voor op 170 graden C. Vet de springvorm van 22 cmØ in, knip ee3n stuk bakpapier op de maat van de bodem en vet dat ook in.
Klop met een mixer de suiker met de olijfolie schuimig. Klop een voor eende eieren erdoor. Meng de rozemarijn, de rasp en het sap erdoor en klop nogmaals goed.
Zeef de bloem het bakpoeder en zout erboven en spatel door het beslag. Giet in de bakvorm en bak de cake 45 minuten mooi gaar.
Hij moet terugspringen wanneer je er licht met een vinger op drukt. Laat de cake 5 minuten afkoelen en verwijder dan voorzichtig de vorm. Laat helemaal afkoelen.
Roer voor het glazuur de poedersuiker door het mandarijnsap tot het zo dik is als magere yoghurt. Giet over de cake en versier de bovenkant verder met takjes verse rozemarijn en gedroogde schijfjes citrus.