Paas Taart

23 maart 2021

Met dit eenvoudige recept maak je in een handomdraai een heerlijke paastaart. Je kan deze heerlijke taart serveren tijdens de paasperiode.

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarms de oven voor op 175 graden. (heteluchtoven 160 graden) Doe de biscuitmix, de eieren en het water in een kom.

Zet de mixer met gardeop de hoogste stand en meg de ingrediënten in 7 tot 10 min. Tot een glad luchtige beslag. Vul de ingevette bakvorm voor 2/3 met het beslag.Bak de biscuit/ kapsel in 35 – 40 minuten in de oven.

De oven tussetijds niet openen.

Snijd de taart 2 keer. Dan heb je 3 stukken

Maak de banketbakkersroom: 200 g banketbakkersroom met 350g water in een kom en klop met een mixer met garde in 4 minuten tot een luchtige smeuïge massa. Laat 8 minuten rusten. Klop vervolgens met de mixer op de hoogste snelheid in 4 minuten tot een mooie zachte romige massa.

Vul 1 keer met de banketbakkersroom en 1 keer met de jam.

Bekleed de taart met Bake Delicious Chantylly crème: Doe 150g chantilly crème en 200g water in een kom en klop met een mixer met garde in 4 minuten tot een luchtige smeuïge massa. De chantilly crème is direct klaar voor gebruik.

De Chantilly crème is geschickt als vulling en voor decoreren en kan tot 5 dagen in de koelkast bewaard worden.

Voeg gele kleurstof toe en mix kort.

Bekleed de taart, maak rosetten met de crème chantilly in een spuitzak met een spuitmondje 1M en decoreer met chocolade eieren.