Pavlova

4 april 2021

Pavlova is een grote stapel meringue die in een cirkel wordt uitgespreid en gebakken; eenmaal afgekoeld wordt het overgoten met slagroom en vers fruit. De buitenkant is knapperig, terwijl de binnenkant zacht en kussenachtig is, met de smaak en consistentie van een zelfgemaakte marshmallow.

Ingrediënten:

 

Maak de Pavlova: Verwarm de oven voor op 125 graden C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken een cirkel van 23 cm in het midden . Spuit lichtjes in met bakspray . Klop met een elektrische mixer met de garde het eiwit op middelhoge snelheid schuimig en voeg dan de cream of tartar. Verhoog de mixersnelheid tot middelhoog en sla tot zachte pieken. Terwijl je het eiwit blijft kloppen, voeg je geleidelijk de kristalsuiker toe (ik schat dat ik ongeveer 3 eetlepels per keer heb toegevoegd) en klop tot glanzende en stijve pieken. Schep het mengsel op de cirkel en gebruik een spatel om het eiwitmengsel desgewenst in een cirkel met decoratieve zijkanten te vormen.

Bak gedurende 1 uur, of tot stevig aanvoelt Schakel de oven uit en zet de ovendeur open met een houten lepel. Laat de pavlova volledig afkoelen in de oven. Maak de slagroom: doe de slagroom, suiker en vanille-extract in een grote kom en klop op middelhoge snelheid totdat het stijve pieken bevat. Leg de pavlova op een serveerschaal en bedek met de slagroom en vers fruit. Serveer onmiddellijk of bewaar maximaal 4 uur in de koelkast.

 

U kunt individuele pavlova’s maken door kleine cirkels van meringue op het bakpapier te spuiten of uit te spreiden in plaats van één grote cirkel.

De pavlova-laag kan tot 4 dagen van tevoren worden gemaakt en eenmaal volledig afgekoeld in een luchtdichte verpakking worden bewaard. Als het echter eenmaal is overgoten met slagroom, moet het binnen een paar uur worden geserveerd, omdat de meringue zachter begint te worden.